به گزارش هشت صبح
شماری از پایوازان مریضان در شفاخانه ولایتی بادغیس از کمبود دارو در مراکز صحی مرکز و ولسوالیهای این ولایت شاکیاند و میگویند که به دلیل نبود تجهیزات و وسایل صحی از ولسوالیها به شفاخانه ولایتی این ولایت مراجعه میکنند، اما در این شفاخانه نیز با کمبود امکانات صحی و دارو مواجه میشوند.
گلبدین، یکی از مریضداران در شفاخانه ولایتی بادغیس در صحبت با روزنامه ۸صبح گفت که نسبت فقر و مشکلات اقتصادی، پسرش را جهت درمان به مراکز صحی بیرون از بادغیس برده نتوانسته است. پسر گلبدین تکلیف گرده دارد. او از نحوه عرضه خدمات صحی شفاخانه مرکزی غور شاکی است و میگوید که توجه درست به مریضان صورت نمیگیرد و دارو درمان نیست. وی امیدوار نیست که در چنین وضعیت صحت فرزندش بهبود بیابد.
مولاداد باشنده شهر قعله نو، مرکز ولایت بادغیش بیشتر از یک هفته را در این شفاخانه سپری کرده است. وی میگوید، وقتی که باشندهگان داخل شهر به دوا و درمان به مشکل دسترسی پیدا میکنند، حجم مشکلات ولسوالیها و روستاها را نمیتوان بیان کرد.
در همین حال شماری از باشندهگان ولسوالیهای بادغیس که بهخاطر تداوی نزدیکانشان به شفاخانه قلعه نو مرکز این ولایت آمدهاند، از روند عرضه خدمات صحی نیز ناراضاند و میگویند، در صورتی که برای بهبود این وضعیت توجه جدی صورت نگیرد با سرد شدن هوا و نبود دارو در این ولایت فاجعه انسانی رخ خواهد داد.
جنیدالله یک تن از باشندهگان ولسوالی جوند بادغیس میگوید که مراکز صحی در این ولسوالی به کمبود دارو و داکتر مواجه است و بهجز تداوی اولیه، مردم این ولسوالی مجبور میشوند مریضانشان را به قلعه نو یا به هرات ببرند. وی از تداوم وضعیت موجود و نبود امکانات صحی در این ولسوالی در زمستان پیشرو نگرانی دارد و ابراز امیدواری میکند که مسوولان در این زمینه توجه جدی و فوری کنند. شمسالله از ولسوالی قادس به شفاخانه ولایتی بادغیس آمده است. وی نیز از نبود داکتر متخصص و دارو در این ولسوالی شاکی است و از موسسات کمک کننده در عرصه صحت میخواهد که باشندهگان دور دست این ولایت را در زمستان پیشرو یاری رسانند.
شماری از باشندهگان ولسوالیهای غورماچ، مقر و آبکمری این ولایت نیزس در صحبت با روزنامه ۸ صبح از مشکلات مشابه شکایت دارند و خواهان رسیدهگی به موقع در این راستا استند.
در همین حال محمدآصف قانت، سرپرست ریاست صحت عامه طالبان در بادغیس میگوید که طی بیست سال گذشته در بخش صحت این ولایت توجه نشده است. وی تاکید میورزد که از طرف پروژه عرضه خدمات صحی اساسی ( BPHS) به تمام مراکز صحی دارو ارسال گردیده است. آقای قانت، کمبود داکتران متخصص را در بادغیس نبود کادر صحی عنوان کرده، میگوید که برخلاف این معضل در تمام مراکز صحی داکتر و قابله وجود دارد و آنان از هیچگونه تلاش در راستای بهبود عرضه خدمات صحی کوتاهی نخواهند کرد.
سرپرست ریاست صحت ولایت بادغیس افزود که برای سه ماه از طرف وزارت صحت عامه با هماهنگی پروژه عرضه خدمات اساسی(BPHS) تدابیری روی دست گرفته شده است که براساس آن سعی میشود تا دوا، مواد سوخت و سایر نیازمندیهای کلینیکها را با کمک موسسات بر آورده کنند.
گفتنی است که پیش از این، سازمان صحی جهان اعلام کرده بود که سیستم صحی افغانستان درحال فروپاشی است و اگر اقدامات فوری انجام نشود، این کشور با فاجعه انسانی زود هنگام مواجه خواهد شد.